Algemene Informatie

De Ronde van West (RvW), onderdeel van stichting Buurtgroep Capelle-West (st. BCW), is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement welk voor het eerst werd gelopen in 2008. De naam heeft het evenement te danken aan het parcours dat grotendeels door Capelle-West, wijk in Capelle aan den IJssel, loopt. Het parcours kenmerkt zich met beklimmingen en dalingen vanwege de dijk aan de Hollandse IJssel. Zoals Capelle-West ook gelegen is, komen de 10km-hardlopers onderweg zowel langs de Van Brienenoordbrug als de Algerabrug. (niet er overheen) De start en finish bevinden zich voor alle afstanden (1km, 2km, 5km en 10km) aan de Willem Barentszstraat 3. De algemene coördinatie is in handen van Lindsey van der Stel, Christine Siepman, Johan Nelisse, Martin van der Marel en Martijn van Golden.

De organisatie van de loop is in handen van de Stichting Buurtgroep Capelle-West (st. BCW), een officiële stichting die werkt op non-profit basis met vrijwilligers. De BCW is opgericht op 6 februari 1979. De organisatie bestaat uit een bestuur en verschillende werkgroepen met allemaal een eigen taak en verantwoordelijkheid. Een van die groepen is werkgroep Jeugd en Jongeren. Deze werkgroep stimuleert, begeleidt en biedt sociaal-culturele activiteiten aan. Te denken valt hierbij aan wekelijks terugkerende activiteiten. Daarnaast zijn er speciale thema’s die door deze werkgroep worden geregeld: koninginnedag, paasactiviteiten, kerstfeest, sinterklaas en kindervakantiewerk. Het kindervakantiewerk bevat twee zeer grote projecten. De kampweek en de speelweek.

De speelweek wordt altijd de laatste week van de zomerschoolvakantie gehouden. 250 Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen deelnemen aan een dagprogramma. De volwassenen sluiten aan in het avondprogramma. Om te kunnen deelnemen moeten de kinderen zich van tevoren inschrijven. Zij ontvangen dan een t-shirt. Op vertoon van dit t-shirt kunnen zij meedoen aan de spelen en de bouw van het huttendorp. Ook krijgen de kinderen enkele bekers limonade en een lunch aangeboden. De organisatie van dit enorme spektakel is ook weer in handen van vrijwilligers. In het kader van de speelweek vindt ook de Ronde van West plaats.

De Ronde van West wordt mogelijk gemaakt door de inzet van circa 90 vrijwilligers. De presentatie is ook dit jaar in handen van Berry Hagendijk. Wilt u ook een bijdrage leveren aan het succes van deze loop? Neem dan contact op met Anneke van Munster

06-24226713 of per e-mail via rondevanwest@buurtgroepcapellewest.nl  


Tot volgende loop

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Uncategorized
Roy Wolvers

Inschrijvingen VOL

We zijn hartstikke blij met dit nieuws maar we hebben geen plek meer over om mee te kunnen doen. We zijn helemaal uitverkocht

Read More »