Afstanden en Tijden

De Ronde van West vindt plaats op 20 augustus 2024 en kent vier afstanden: 1km, 2km, 5km en 10km. Voor iedere afstand is er een speciale prijs voor de eerste drie gefinishte mannen en vrouwen. Ter aandenken aan de Ronde van West is er voor alle deelnemers een medaille. 

1km: juniorenloop
Bestemd voor de allerjongste deelnemers (tot en met 7 jaar), desnoods onder begeleiding van papa of mama. Gaat over een afstand van 1 kilometer en start om 19:15 uur.

Bekijk het parcours

 

2km: jeugdloop
Bestemd voor deelnemers tot en met 12 jaar en begint om 19:25 uur.

Bekijk het parcours

5km:
De 5 kilometerloop start om 19:45 uur. Let op! Alleen voorinschrijving mogelijk!.

Er geldt een tijdslimiet van 45 minuten voor de 5 km.
Bekijk het parcours

10km:
Het startschot voor de hoofdafstand, 10 kilometer, wordt om 20:30 uur gegeven. Er is alleen voorinschrijving mogelijk. De 10 km afstand van de Ronde van West gaat ook voor een deel door de gemeente Rotterdam. Gesteld kan worden dat er gelopen wordt over een redelijk vlak en verkeersluw parcours.

Bekijk het parcours

Nieuw dit jaar zijn de wandelroutes over 5 en 10 km. De routes zijn hetzelfde als die van het wedstrijdparcours. Beide wandeltochten starten om 19:15 uur.

Start- en finishlocatie:
Er wordt gestart vanaf de parkeerplaats naast het buurtcentrum aan de Willem Barentszstraat 3 (2901BG) in Capelle aan den IJssel (wijk West). Ook de finish is daar gesitueerd. Deze locatie ligt op ongeveer 10 minuten lopen van metrostation Capelsebrug. Volg in de wijk de bordjes naar de parkeer- en kleedgelegenheden.

Tot volgende loop

Dagen
Uren
Minuten
Seconden